Тестовете за антитела могат да се фалшифицират много по-лесно от другите изследвания.

...
Тестовете за антитела могат да се фалшифицират много по-лесно от другите изследвания.
Коментари Харесай

Потенциална нова измама: Тестовете за антитела могат да се фалшифицират много по-лесно

Тестовете за антитела  могат да се фалшифицират доста по-лесно от другите проучвания. Това съобщи проф. Георги Момеков от Катедрата по фармакология, фармакотерапия и токсикология в МУ – София в студиото на „ Здравей, България ".

„ Националният експертен съвет би трябвало да вземе решение дали хората с антитела могат да получат зелен документ. Наистина има доста хора, които са изкарали заболяването на крайник и имат антитела.  Протекцията обаче при имунизираните е доста по-висока, в сравнение с при тези, които са изкарали вируса ", изясни експертът. 

По думите му сегашният пик на смъртността при COVID-19 е в резултат на високата заболеваемост.

„ Сега берем плодовете на тези няколко седмици, в които имахме възходящ брой случаи. Когато си преди всичко по смъртност, би трябвало да има брутални ограничения, в случай че се цени човешкият живот. Или не вършим нищо и стигаме до сходни черни върхове, или се опитваме като общество да се хванем за ръце и да минем през това нещо дружно ”, сподели още професорът.

По думите му медикаментите, които сега се тест ват за лекуване на ковид , би трябвало да стартират да се одобряват до няколко дни след заразяването, с цел да имат резултат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР